x
Good Harvest: In A Life And Place Like This

Good Harvest
In A Life And Place Like This

Ibland så innerligt vackert att det gör ont

GAFFA

Album / Space Station 12
Utgivning D. 2017.03.31
Recenserad av
Emil Viksell

Americana är mycket en övning i att uppfinna hjulet på nytt. Det är sällan det släpps banbrytande bomber till album. Det mesta är ”tweakningar” av ett slags överenskommet idealtypssound – som inom de flesta genrer.

Detta är alltså ett invecklat sätt att säga: Inget nytt under solen. Falunduon Hanna Enlöf och Ylva Erikssons första giv är knappast någon bomb. Det är en tweakning av ett slags Gillian Welch-sound. Utförd av två debutanter som låter som att de levt americana i årtionden.

Förstlingsverket stadfäster hur tajt och hantverkskunnig denna duo är. Stämsången är kristallklar och gitarrerna omsorgsfullt och precist arrangerade. Den mustiga Hitchhikers’ Luck ber om att bli sjungen från ett berg och fortplantas genom en dalgång. Och låtar som Far Beyond och Failing Arms är så innerligt vackra att det gör ont.

In A Life And Place Like This tangerar ett ännu högre betyg, men det som saknas är ett starkare låtmaterial. Woodstock är ett mästerverk både i Joni Mitchells original och Good Harvests version. Men jämte den rökaren känns duons egna låtar något uddlösa. Detta är att begära mycket från två unga debutanter. Men det är verkligen inga medelmåttor vi har att göra med här. Och detta är bara början. 

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA