x
Clark: Death Peak

Clark
Death Peak

Kusligt välproducerad lagerhusrejv med verklig puls

GAFFA

Download / Warp
Utgivning D. 2017.04.07
Recenserad av
Kristofer Hadodo

Lagerhusrejv. Tour De France. Industri. Aphex Twin. Röstmanipulation. Kraftwerk. Stora trummor. Jean-Michel Jarre. Några av impulserna som Chris Clark skickar ut med nya albumet. Men mest av allt, Tour De France och specifikt Kraftwerks hyllning till det berömda cykelloppet på albumet Tour De France Soundtracks.

Death Peak är så individuell i sina spår, samtidigt så sammanhängande, att etappindelning känns rimlig. Och så har den påtaglig puls, en rytm som liknar djupa andetag, och som sträcker sig från start till mål. Musiken är målande, som om det franska naturlandskapet går att se på bland alla hyperelektroniska toner efterhand som skivan rör sig framåt, uppför, nedför. Musiken bromsar in, hämtar andan, och trampar igång på nytt, med allt snabbare rörelser.

Clark har inte tidigare arbetat med röster, här finns de i varje spår. Men få lär uppfatta det mänskliga i rösterna eftersom de snarare används som instrument, med undantag för barnkören i Catastrophe Anthem som tydligt förkunnar att "We are your ancestors".

Snyggt att Clark redan följer upp det hyllade ljudspåret till den Johan Renck-regisserade TV-serien The Last Panthers med ännu en välproducerad giv där tunga Peak Magnetic och singeln Hoova delar förstaplatsen.

KÖP ALBUMET PÅ VINYL HÄR


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA