x
Castlewoods: Penguins

Castlewoods
Penguins

Lindrar längtan efter First Aid Kit – ett tag

GAFFA

Album / PACAYA Records
Utgivning D. 2017.04.12
Recenserad av
Janne Hallman

Nån som väntar otåligt på kommande plattan med First Aid Kit? I så fall kan ni lindra längtan med Göteborgsduon Castlewoods. Ett tag i alla fall. För tyvärr är Penguin mest ett habilt försök att göra fin americana och folkmusik med stämsång och tjusig ljudbild.

Anslaget kan man dock inte klaga på. Sofia Mono Assarson och Maja Fredriksson, som bildade bandet i en stuga i Slottsskogskolonin för tre år sedan, har spelat in i stort sett all sång samtidigt, tillsammans framför samma mikrofon. Och visst harmonierar deras röster, och sångarrangemangen är oftast genomtänkta. Men slutintrycket blir ändå ljummet, eftersom musiken är så tillrättalagd och fri från passion.

Hjulet behöver förstås inte uppfinnas varje gång musik skapas, men jobbar man i en så pass traditionell genre som country och folkmusik måste det till fantastiska melodier och spännande produktion för att göra avtryck och intryck.

Och det mäktar inte Castlewoods riktigt med. De gör ett par bra försök med Sing For You och Little Black Sparrow, där de kliver utanför ramen en smula. Men oftast kommer de aldrig ut ur First Aid Kits skugga.

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA