x
Perfume Genius: No Shape

Perfume Genius
No Shape

Melodisk poesi att reflektera över och rytmer att falla baklänges i

GAFFA

Album / Matador
Utgivning D. 2017.05.05
Recenserad av
Jonathan Sindihebura

Om Nina Simone vore en vacker vit ung man som gör musik idag skulle det kanske låta så här. Ett absurt scenario, förmodligen, men Perfume Genius röst har aldrig varit närmare Ninas än vad den är nu. Har man börjat märka likheterna går de inte att ignorera. Det kanske är albumets enda svaghet.
 
Medan Too Bright visade vad Mike Headreas var kapabel till när det kommer till nedtonade vokala koregrafier i vidöppna ljudlandskap, är No Shape en upp-och-nervändning av allt detta. Otherside, albumets första låt, försäkrar sig att lyssnaren är medveten om vad den har gett sig in på; en våldsamt vacker resa genom ballader och dansmusik.
 
Vackert och våldsamt är två ord som förenas bäst när Headreas försiktigt och medvetet osäkra ton sätts över kraftiga pompösa mässingsinstrument och trumslag som producerats till att låta mer skräckinjagande än fängslande. Kombinationen i sig väcker en morbid nyfikenhet hos den som inte vågar missa ett ljud eller ett ord, som beskriver oss människor på ett akut och precist sätt. Det är melodisk poesi att reflektera över och rytmer att falla baklänges i.
 
 

Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA