x
Selma & Gustaf : Just Before The Night

Selma & Gustaf
Just Before The Night

Rent och vackert med foten på bromspedalen

GAFFA

Album / Jubel
Utgivning D. 2017.03.31
Recenserad av
André Spång

Indiefolkduon Selma & Gustaf ger ifrån sig en EP av ett traditionellt folkmusikaliskt snitt, melankoli kläs i två försiktiga, men starka röster. Den solidaste rösten står Selma Edenståhl för, hennes röstresurser verkar vara oändliga och låter som en hybrid mellan First Aid Kit och Miss Li. Just Before The Night är stor. De fyra spåren rymmer en mängd historier, poetiskt klyschiga månne, men Selma & Gustaf, tillsammans med deras band The Unmarried Queen, får en att bortse från detta faktum.  

Just Before The Night är både naken och iklädd overall. Dedikationen är till synes fullskalig men vid närmare granskning märker man att Selma & Gustaf ändå till viss del känns hämmade. Man skulle inte synat den där lilla foten på bromspedalen om man inte noterat potentialen Selma besitter i sin röst. När hon söker de högsta tonerna önskar man att hon släppte tryggheten och lät rösten brista.

För det man saknar på Just Before The Night är något oberäkneligt. EP:n rullar fint på den nylagda, jämna motorvägen men skulle må gott av en tvär högersväng ut på en skakig skogsväg.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA