x
The Black Angels: Death Song

The Black Angels
Death Song

Fascinerande feberdimmig flumrock

GAFFA

Album / Partisan Records
Utgivning D. 2017.04.21
Recenserad av
Janne Hallman

På förra släppet, den mörka och i stora delar misslyckade Indigo Meadow (2013), så kändes det som att den psykedeliska Texas-kvintetten tappat sugen lite grand. Deras Velvet Underground-inspirerade flumrock gick på rutin, och låtmaterialet sviktade betänkligt. Gitarristen Christian Bland verkade också lägga ner mer energi på sina sidoprojekt och bandets egenproducerade festival Levitation.

EP:n Clear Lake Forest, som kom året efter, visade inte heller på nån större ljusning. Hade bandet tappat sitt groove för gott?

Tack och lov så har The Black Angels ryckt upp sig rejält sen dess. På sitt femte album är de tillbaka i gammal god form. Deras feberdimmiga tripprock har inte varit lika fascinerande sedan debutalbumet.

Produktionen är knivskarp, samtidigt mäktig och överväldigande med en superb allians av Blands gitarrväggar, en tjutande retroorgel samt stabila trummisen Stephanie Bailey. Därtill har sångaren Alex Maas ett helt annat bett i sången. I Comanche Moon och I’d Kill For Her samverkar desperation och engagemang i perfekt harmoni.

Death Song är kort och gott den bästa kicken du kan få utan att göra något olagligt.

KÖP ALBUMET PÅ VINYL HÄR


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA