x
Alva: Love For Losers

Alva
Love For Losers

Världen stannar bara för en stund

GAFFA

EP / Pinnpojken
Utgivning D. 2017.03.31
Recenserad av
Simon Lundberg

Vissa bara har det. Rösten alltså. En sångröst som trollbinder, som fångar och som lämnar som ett inpräntat märke i öronen. Alva, en 24-årig Stockholmstjej, har den här pipan som får världen att stanna bara för ett ögonblick.

Det blir alldeles för enkelt att dra Adele-paralleller då båda har kraftiga röster och sjunger om hur sjukt svårt det är med kärlek. Jag kommer istället ta upp någonting som Alva har – och som Adele saknar. En desperation i rösten. Det låter som att 24-åringen verkligen menar allt hon sjunger. Det är inte skolad sång, det är en sång som blivit skolad av livet.

Med det sagt om sångrösten så håller debut-EP:n ändå en hyfsat hög nivå. Titelspåret är en mysig modern poplåt med fokus på djupa bastrummor. Briljansen ligger i Let Her Go och Rule You som precis som Alva själv nämner både kan tolkas som "en tönt som gråter", men mer "en boss bitch som lärt sig älska sig själv". 

Även om hon visar discodivatendenser i Daylight så är resten lite av skåpmatsmusik. Fokus borde ligga på den ärliga innerligheten och inte pekoral som We Are Forever.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA