x
Kiki: Bittersweet

Kiki
Bittersweet

Discotårar av guld

GAFFA

EP / MSQR
Utgivning D. 2016.04.21
Recenserad av
Simon Lundberg

Vad är det egentligen som hänt med Kicki Halmos? Vad det än är så borde andra svenska popmusiker göra exakt samma sak. Men det är inte utan komplikationer som Kikis debut-EP förtjänar att hyllas.

Det börjar som en stormig öken av elektroniskt mischmasch och, för brist på annat ord, världsliga klanger. Intresset intensifieras. Vi hoppar sedan vidare till deppdiscot I Don’t Want To Think Of You och klassisk indie-twee-Lykke Li-esque-hopkoket Birds.

Kiki har ju turnerat med Lykke Li som naturligt blivit en inspiration. Dessutom har hon ju spelat i gothindie-bandet Masquer (som också råkar vara namnet på sista låten). De här världarna blöts och nöts nu i klang med Kikis högst unika röst. Men till en början känns det lite för utspritt – tills Shoot You Down kommer på och allt faller på plats.

En låt som kan riva murar, bygga upp dem igen och som skapar discotårar av glitter för att sedan torka bort dem. Bästa gråtdiscot på länge. Här kommer insikten också att hela EP:n är välplanerad och ska lyssnas i exakt den ordningen som är tänkt.

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA