x
Take That: Wonderland

Take That
Wonderland

Uppblåst tomhet från pojkbandsveteranerna

GAFFA

Album / Universal
Utgivning D. 2017.03.24
Recenserad av
Emil Viksell

En gång i tiden var det Gary Barlow som spåddes bli den medlem som skulle klara gruppens uppbrott allra bäst. Istället var det rumlaren Robbie Williams som steg fram som den stora popstjärnan. Medan Take That blev lagda till historien, och endast då och då gjorde sig påminda genom låten Back For Good – en Lugna Favoriter-favorit, men inte desto mindre en fenomenal poplåt.

Kvintetten är nu en trio. Utan Robbie och Jason Orange. Den senare var ännu oviktigare på 90-talet än den tidigare, om man nu inte tycker att boybandsbreakdance är ett måste. På omslaget poserar Barlow, Donald och Owen i Sgt. Pepper-inspirerade utstyrslar. Och om man kisar med öronen så kan man med lite god vilja höra spår av Beatlarna. Mellotronen i Strawbery Fields Forever (som ju egentligen skulle ligga på Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band) ekar i alla fall i New Day.

Annars är det organisk storpop förflyttad till rymden. Med skanderingsvänliga refränger och det där typiska Take That-sättet att köra. Jag vill verkligen älska detta, känner bara värme för dessa engelsmän. Men detta består nästan uteslutande av uppblåst tomhet.

KÖP ALBUMET HÄR


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA