x
Mark Langan Band: Gargoyle

Mark Langan Band
Gargoyle

Nervig musik av en artist som vårdar sitt unika uttryck

GAFFA

Album / Heavenly
Utgivning D. 2017.04.28
Recenserad av
Mathias Skeppstedt

När man gjorde en LP så skapade man två sidor och byggde upp det därefter. Det fick som följd att i mitten på skivan drog den liksom igång igen och man fick på så sätt en mer nyanserad och intressant musikupplevelse. Med CD:n och framför allt streaming så dog allt det. Artister klämmer av allt de har så fort de kan och sen dör skivan sakta eftersom ingen tror att ungdomar orkar lyssna längre.

Detta är problemet med Mark Lanegans nya platta, den börjar otroligt bra och sen går sakta luften ur den. Men när den brinner så är det förbannat bra, han har lyckats kombinera den kalla, knastrande elektronika han sniffat på förut med riffande gitarrer. Frågan är dock hur många skivor som finns kvar i hans röst, för även om han sjunger som en gud och har mer känsla i den än de flesta andra har i sitt lillfinger, så börjar den låta riktigt sliten.

Med lite bättre balans och dynamik hade det här varit Lanegans bästa skiva men som det är nu är det bara ännu en riktig bra skiva från en artist som vågar testa nya saker och fortfarande vårdar sitt unika uttryck.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA