x
Gus Ring: Hypnoseas

Gus Ring
Hypnoseas

Ett udda sätt att använda en akustisk gitarr

GAFFA

Album / Daughters and Sons
Utgivning D. 2017.04.21
Recenserad av
Simon Lundberg

En drömmare. Så kan man snabbt bekriva hur Gus Ring tagit hand om sitt andra album Hypnoseas. Den fluffiga egenhändiga produktionen får sällskap av extremt komplicerade tongångar och ett udda sätt att använda en akustisk gitarr.

Det blir inte generiskt för en sekund och det är minst sagt väldigt eget. Kanske för att han ibland spelar med en pinne gjord för en meditationsskål?

Tongångarna går mer mot en melodisk mollskala där vissa toner får sticka ut. Kanske är det just tonerna i samklang med produktionen som ger låtarna liv? Både jag och nej. I vissa stunder skriker det av desperation och en sökan efter något, eller någon, som i Chameleon

Sen i andra stunder blir det lite för svårt att förstå vad poängen riktigt är. Det blir för tyst, för slätstruket och för svårt i låtar som har potential att vara mycket större. Exempelvis Heart Beat Wild som borde vara större och försvinner i produktionen. 

När piano används i Introvertigo och fantastiskt gripande Du Drunknade I Dina Tankar känns det som ett helt nytt grepp och därför blir det en låt som sticker ut. Det är inte Damien Rice-klass på den akustiska drömfyllda poppen än, men nästan. Nästan.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA