x
Del III: Nätterna Som Aldrig Tog Oss Någonstans

Del III
Nätterna Som Aldrig Tog Oss Någonstans

Nästan komiskt hur väl allt faller på plats

GAFFA

EP / Repulsiv
Utgivning D. 2017.04.28
Recenserad av
Simon Lundberg

Visst känns det igen. Själva konceptet är inte obekant. När de fyra medlemmarna i Del III tar sig an den göteborgska indiepunken så gör de det med den äran.

"Jag brukar röka för jag älskar smärtan, jag river bilder av dig för jag hatar känslan". Så börjar inledande Dålig Vana och den sätter tonen för resterande EP:n. Ett släpp som behandlar ämnen som beroende, snutar med hybris och ruinstäder. Med andra ord smarta eufemismer för passion, ilska och kärlek.

Å ena sidan är det väldigt förväntat och blir nästan komiskt i hur väl det faller på plats. Å andra sidan så är det fantastiskt smart och faktiskt riktigt svårt att vara så jämna som bandet är i såväl musik som poetiska texter. 

Gitarrerna och tamburinerna andas Broder Daniel, men tvärtemot GBG-ikonerna så kör Del III på i full fart genom de fyra låtarna som presenteras på deras andra släpp någonsin. När grandiosa avslutningen Babylon Blues ljuder så är det en utmattad lyssnare som blivit hög på snyggt producerad punkig indie. Det finns någonting här. Det är för tidigt att säga vad. Men jag vill ha mer snart.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA