x
Linkin Park: One More Light

Linkin Park
One More Light

Rena rama störtdykningen

GAFFA

Download / Warner
Utgivning D. 2017.05.19
Recenserad av
Kristofer Hadodo

Trötta på sig själva men sugna på att tjäna mer pengar. Vad göra? Plocka in dussinet hippa låtskrivare som lyckats med bland andra Beyoncé, Justin Bieber och Maroon 5 och försöka sig på en renodlad popskiva. Japp.

Linkin Park imponerade och övertygade med rockplattan The Hunting Party 2014. Årets popplatta är dess totala motsats. Identiteten är nollställd, det låter som vilken dussinproduktion som helst. Intensiteteten är borta, orkeslösa ballader staplas på hög. Och gruppens svagaste kort, Chester Benningtons rena sång, lämpar sig inte alls för popformatet. Ärligt talat finns det ingenting i de tio trötta låtarna som lockar eller inspirerar. Möjligen kan sextetten duka upp en stöddig liveversion på Bråvalla av Avicii/Lost Frequencies-efterapningen Sharp Edges, men resten? Nej tack.

Efter sex studioalbum och ett antal remix- och livesläpp ville Linkin Park inte bara utmana och inspirera sig själv genom att ta ett rejält kliv bort från mallen, utan även sina fans. I bästa fall förlorar de lika många som de vinner.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA