x
The Drums: Abysmal Thoughts

The Drums
Abysmal Thoughts

Surfpoppen tappas bort i rymden

GAFFA

Album / Anti-
Utgivning D. 2017.06.16
Recenserad av
Emma Olsson

Det är svårt att sätta fingret på vad det är som skaver med Abysmal Thoughts. Är det de bitvis monotona låtarna som flyter samman? Eller är det blandningen av blåsinstrument och rymdljud som försöker bryta av det där monotona utan att lyckas? Något är det.

En överraskning hade suttit på sin plats i The Drums fall. Abysmal Thoughts går ifrån det som bandet skapat tidigare, i alla fall om man ser till deras två första album, men det är inte en positiv förändring som har skett. Det är utan överraskningar och utan spänning som The Drums går ifrån surfpop-hitsen. Något som hade kunnat bli väldigt intressant faller rätt platt.

Jonathan Pierce sjunger ”I ask myself: who are you now?” och det är en bra fråga. Vilka är The Drums nu? Liksom på förra albumet, Encyclopedia, försöker man piffa till de likformiga låtarna med spejsiga ljud, men det blir istället spåret If All We Share (Means Nothing) som väcker ett intresse. Låten bryter av den annars enformiga musiken med akustiskt gitarrplock, vilket blir en stor kontrast till allt annat som lätt flyter ihop.

Abysmal Thoughts funkar som bakgrundsmusik och kan möjligtvis växa på en efter fler lyssningar. Vissa låtar lyckas faktiskt locka fram taktstamp med foten. Men avsaknaden av dynamik och dansant surfpop är för stor.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA