x
Jason Isbell And The 400 Unit: The Nashville Sound

Jason Isbell And The 400 Unit
The Nashville Sound

En låtskrivare som bara växer och växer

GAFFA

Album / Southeastern
Utgivning D. 2017.06.16
Recenserad av
Emil Viksell

Drive-By Truckers och Jason Isbell släpper båda sina mest politiska album endast nio månader emellan. Givetvis påverkar de varandra både medvetet och omedvetet. De är ju fostrade i samma tradition, och dessutom tillsammans under en period. Men de delar också tillsammans med många andra en känsla av djup oro för var deras land är på väg.

I den konservativa miljö som countryvärlden är kan man bli kölhalad för att man ogillar krig. Och låten White Man’s World kommer antagligen kallas ”PK-country” och än värre saker av alt-högern. Det skiter vi andra i, vi hör bara Isbell lyfta ytterligare en nivå i sitt låtskrivande.

Isbell teamar återigen upp med The 400 Unit och detta album känns som den naturliga bryggan från desperationen i Southeastern till det mera samhälleliga låtskrivandet. Visst var Something More Than Free ett fint album, men en något anonym samling låtar i sammanhanget.

Han låter som Springsteen i Cumberland Gap och Chaos And Clothes måste vara en medveten Elliott Smith-hommage. Detta är fantastiskt, vilken undergenre denne black belt-musiker än väljer att framhäva. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA