x
Patrik Norman: Normans Gånglåt

Patrik Norman
Normans Gånglåt

Modern folkmusik med jazzfunk

GAFFA

Demo-cd /
Utgivning D. 2017.06.01
Recenserad av
Jesper Robild

Det är norrlänningarnas månad. Mångsysslaren Patrik håller till i Sundsvall och bemästrar alla instrument som behövs för att ensam kunna utgöra ett rockband av klassiskt snitt. Dessutom frilansar han som producent och både spelar in och skriver musik åt andra artister. Gånglåten döpt efter upphovspersonen själv är avslutande spår på minialbumet Nordensson. Visst görs det för lite ny folkmusik på 2010-talet?

Melodierna i Normans Gånglåt kunde mycket väl vara hämtade direkt från sedan länge glömda generationer, men genom produktion och inslag av modernare instrument förvandlas stycket till något som musik-Sverige gärna kunde haft lite mer av idag. Folkmusik för dansbanor ute i tallskogarna – eller varför inte klubbgolven på vuxnare lokaler?

En svängig durmelodi på fiol (äkta eller fusk kvittar egentligen) möter ett stadigt trumkomp och ett litet jazzfunkigt stick med piano, elbas och Prince-gitarrer. Omöjligt att inte dra på smilbanden, och det hade säkert gått att koreografera en härlig dans till det hela.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA