x
Stor: Under Broarna

Stor
Under Broarna

Ljudet av frihet

GAFFA

Album /
Utgivning D. 2017.06.09
Recenserad av
Karin Lillbroända

Stor är tillbaka. Och denna gång får vi känna oss extra tacksamma över det. Rapparen var nämligen nära att lägga ner allt i våras. Innan Stor med ett enkelt klick raderade sitt Instagram-konto hade han annonserat sin pensionering från musiken. Lite eftertanke senare bestämde sig Stor för att inte lägga av helt, men fortsätta karriären i en ny riktning.

Under Broarna är därmed rätt annorlunda från Stors tidigare släpp. Att vi har att göra med en begåvad rappare som kan skriva tänkvärda textrader har vi vetat länge, men Under Broarna når djupare än förr. Känns mer än förr. Stor har frigjort sig från utsidans press och hittat en ny roll som rappare. Han vänder ryggen till livets ytliga rus. Det finns viktigare saker att bry sig om. Stor har viktigare saker att rappa om.

Samtidigt går det att inte att förneka att rapparen återigen släpper en enormt hittig platta. Öppningsspåret har ett beat som kommer skaka många klubbar framöver. Autotunade Torka Dina Tårar med Cherrie på sången är ett hjärtkramande paket som går att både gråta och dansa till. Nightime är sommarens ultimata soundtrack, de melodiska vibbarna får bilder av sena klubbkvällar, nattbad och mjuka, varma gräsmattor att flimra förbi. På Cocaina sjunger Stor ut hela sin själ över rå spansk gitarr.

Det är verkligen vackert.

Under Broarna levererar obevekligt från början till slut. Stor har tagit det definitiva klivet in i poetens skor, som fortfarande är ett par feta sneakers.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA