x
Lorentz: Lycka Till

Lorentz
Lycka Till

Att det skulle låta så här är ingen överraskning

GAFFA

Album / Let's Make That Happen
Utgivning D. 2017.06.16
Recenserad av
Simon Lundberg

I tre långa år har vi fått vänta på ett nytt albumsläpp från nästintill gudaförklarade Lorentz. Kärlekslåtar blev 2014 års stora snackis – och med all rätt.

Gillade man det albumet så kommer man också att älska Lycka Till. Ljudbilden känns igen. Med sin säregna kraftigt autotuneade rap och vackert genomtänkta produktion känns det långt från främmande. Det känns snarare bekant.

Att Madi Banja får ta stor plats är inte konstigt och det är ett samarbete som ger frukt när två så säregna artister får skina tillsammans i symbios. Banja får nästan en egen låt i Be För MigSchnip Schnip kommer med all säkerhet att få sin speltid och är albumets mest oförglömliga låt. 

Men visst känns det lite mörkare också? "Loso Yamamoto" säger själv att han skriver om "saker han tycker om och inte tycker om". Hans flow är helt klart där, vare sig det handlar om djupa samtal om krossad kärlek eller om, ja, Rebecca & Fiona. Vissa kanske tycker mycket blir lite cheesy, men att skriva top of mind-poesi är en konst i sig.

Vackrast är 120 Euro där Loso, Banja och CEO (känd från Tough Alliance) tillsammans skapar en mörk känsla ackompanjerad av stark bas. Kul också med udda produktionen på Glad För Mig som nästan får lite Jumper-känsla.

Uppföljaren till succén för tre år sen är stabil, välproducerad och stundvis djup som fan. Det är dock ingen överraskning, vilket i sig dumt nog inte lämnar lika stora spår. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA