x
Laser & Bas: Historier Om Kärlek I Okronologisk Ordning ...

Laser & Bas
Historier Om Kärlek I Okronologisk Ordning ...

Går inte att hålla sig ointresserad

GAFFA

Album / Hybris
Utgivning D. 2017.06.09
Recenserad av
Simon Lundberg

Det Malmöbaserade Carl Johan Lundgren- och Ola Johansson-ledda bandet Laser & Bas börjar bli ett självklart tillskott till den svenska popscenen. Och nu till frågan varför?

Jo, för att de kontinuerligt producerar udda indiepop med olika inslag och alltid texter som är så udda att man inte kan låta bli att hålla sig intresserad. Den här gången är det åter ett stabilt album där Hot Daang bara känns som ett perfekt exempel på hur ett band kan producera någonting "så rätt". Med jazziga trummor, släpiga pianoslingor och bongotrummor är det en indiedarling.

Albumet innehåller tio låtar som varken sticker ut jättemycket, men samtidigt är så pass stabila att det inte går att lyssna några extra gånger. En särskild fascination finns för inledande Bra Gadaffi-fashion som ni säkert förstår är extremt ... udda. Men att slänga sig med popkulturella företeelser och svära på engelska är ett klart tillskott till albumets känsla.

Sen måste vi prata om lite dansbandiga Spela Shoreline. En väldigt töntig surrealistisk dröm som jag ibland bara vill vakna upp från. Och samtidigt inte.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA