x
Miriam Bryant: Bye Bye Blue

Miriam Bryant
Bye Bye Blue

Ett mellanspel inför huvuduppgiften

GAFFA

Album / Warner
Utgivning D. 2017.06.16
Recenserad av
Janne Hallman

Vad är skillnaden på EP och album i dessa strömnings- och delningstider? Bye Bye Blue sägs vara en EP, men består av åtta låtar, ungefär så många som det brukar vara på ett album. Å andra sidan är hälften av spåren redan utgivna som ”singlar” (vad nu det är i dagens läge).

Dessutom har Miriam Bryant en röd tråd genom hela Bye Bye Blue; en kärlekshistorias uppgång och fall. Kallades förr i tiden för temaalbum, men sånt kanske är helt ute idag?

Nåväl, valuta för ”pengarna” får man i alla fall. Hon sjunger fantastiskt bra och hantverket är utan tvekan gott. Gillar man pampig pop så är Bryant en av landets bästa redan nu. Lite bekymmersamt är dock att fjolårshitten Black Car, som även finns med här i en svensk version, är överlägset bäst. De nya spåren övertygar inte nämnvärt, och är inte i närheten av glöden och hettan i liveversionen av Since You Left.

Man får nog främst se detta som en uppvärmning inför kommande uppföljaren till Raised In Rain, som säkert kommer att göra Bryant till den superstjärna hon känns förutbestämd att bli.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA