x
En förkortad show med grimekungen

Skepta, Bråvalla Festival 2017

En förkortad show med grimekungen

Recenserad av Emil Viksell | GAFFA

Skepta är en halvtimme sen. Han ber så mycket om ursäkt och försöker rappa (no pun intended) på tillställningen för att hinna med så mycket som möjligt. Blä, det är verkligen svårt att njuta av en konsert när en försening lägger sordin på stämningen. Visst kan man komma försent, men den där stressen som en sen ankomst orsakar under tajta festivalscheman sabbar intensiteten istället för att göra den tätare.

Sedan kan man ju undra hur uppstyrd Skepta egentligen är? När han skulle spela i Sverige vid ett tidigare tillfälle tappade han bort sitt pass och fick skjuta upp konserten. Grimeveteranen hinner trots det jobba upp lite stämning. Han är ju för jäkla bra på det han gör. Det ropas ”energy crew” som vanligt och hans Boy Better Know-kollega Shorty assisterar med rap och publikhets.

Skepta har en större och egentligen en betydligt starkare låtkatalog än exempelvis Stormzy, som kör senare på kvällen. Men live hamnar han i den yngre kollegans skugga. Det är ett komprimerat och välriktat uppträdande med tillhörande circle pit. Men förseningen och det klara kvällsljuset drar ned helhetsintrycket. Trots att Shutdown är samma rens som vanligt.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA