Culkin: Ghost Without Saying

Culkin
Ghost Without Saying

Behövlig rå och murrig indie

GAFFA

CD / Cul001
Utgivning D. 2017.05.17
Recenserad av
Andreas Trella

Indierock är en genre som jag skulle gissa att de flesta idag ramar in som en minimalistisk och dansant ”too cool for school”-driven poprock med band som exempelvis Vampire Weekend i spetsen. För vissa andra kommer istället en grumligt pumpande gloomig rock in i huvudet.      

Uppsala/Stockholms-trion Culkin, bestående av Mathias Rask-Andersen på sång och gitarr, Joel Senter på bas och sång samt Jonas Eriksson Slove på sång och gitarr har med sin nya Ghost Without Saying funnit en pricksäker inramning av sin indierotade noiserock, med just det sistnämnda murriga och lystrande gitarr- och bassoundet som så sällan får förknippas med dagens indie-kult, och som därav blir så sjukt efterlängtad och behövlig i dagens något menlösa rockmusikklimat. Musiken genererar en tät 90-talsatmosfär som transformerar ens omgivning till en svunnen tid inom indierockens ettriga historia.

Ghost Without Saying känns slipad i sin slitenhet, med en tydligt karaktäriserande dekadens som ger upphovet till att skita i omvärlden ett tag, och bara gå in i sina egna lata önskemål tillsammans med musiken.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA