x
Comeback Kid: Outsider

Comeback Kid
Outsider

Mer pålitlig hardcore från taggad kvintett

GAFFA

Download / Nuclear Blast
Utgivning D. 2017.09.08
Recenserad av
Kristofer Hadodo

Med ny rytmsektion återvänder Winnipeg-kvintetten stolt till den vibrerande hardcorescenen de varit med och format sedan debuten 2002. Sjätte fullängdaren, Outsider, bjuder på genomgående hårda, uppjagade och engagerande alster.

Att Andrew Neufeld definitivt axlat rollen som gruppens frontman är odiskutabelt. Han driver på sina mannar utan kompromisser och backas av mäktiga körer när så önskas. I något spår tenderar han att bli en smula entonig och vass i registret, men det är hanterbart. För att avlasta honom en smula gästar lokala förmågor som Devin Townsend (i Absolute) och Northcote (i Moment In Time), samt The Flatliners-sångaren Chris Cresswell (i Consumed The Vision).

Musikaliskt är tempot högt, hårt och ihärdigt. Riffen är maffiga och den nya rytmsektionen agerar pålitligt. Att skivbolaget tror på Comeback Kid märks då flera singlar och videor redan levererats, däribland ovannämda Absolute samt Surrender Control och Somewhere, Somehow.

Outsider kanske inte innehåller någon ny Wake The Dead, men här finns gott om pärlor att se fram emot inför nästa Sverigebesök.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA