x
Ulf Stureson: Alfta Förr Och Nu

Ulf Stureson
Alfta Förr Och Nu

Poetisk popmelankoli som verkligen känns

GAFFA

Album / Adrian Recordings
Utgivning D. 2017.08.25
Recenserad av
Pontus Bark

"Jag är glad att jag slipper vara i Alfta ikväll" sjunger han. Och vi, vi är glada att få åka med honom dit, mannen som kallats "Sveriges mest bortglömde artist". Det verkar härligt där, i Alfta. En plats Stureson målar upp som närmast sagolik. En kreativ kraftkälla för honom som han delar med sig av.  
 
I sina bästa stunder går tankarna till den ikoniska solodebuten I Overkligheten. Om Alfta Förr Och Nu ger Stureson det där breda genomslaget? Tveksamt. Men måste det vara målet? Ulf Stureson har en innerlighet som år 2017 känns uppfriskande. "Nåt som verkligen känns", som han själv sjunger i briljanta singeln Gräs Och Syra
 
Sedan senaste plattan Beroende (2007) har Ulf Stureson jobbat på både studieförbund och på nya låtar. Titeln på denna efterlängtade fullängdare har Stureson lånat från sin farfars bok. 
 
Drömska stråkar. Gitarrbaserad popmelankoli. Detta i kombination med en av Sveriges kanske mest underskattade pennor. Ja, det här var värt att vänta på. Även om det som helhet inte når upp till Ulfs allra bästa stunder. Som så många gånger förr ligger briljansen i det enkla, det personliga men ändå allmängiltiga. Och just det där behärskar Stureson. Aldrig högtravande och svulstigt – istället träffsäkert och poetiskt.

Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA