x
EMA: Exile In The Outer Ring

EMA
Exile In The Outer Ring

Påminner om Haim-systrarna, fast med taskigare barndom

GAFFA

Album / City Slang
Utgivning D. 2017.08.25
Recenserad av
André Spång

Trots att EMA satsar allt för att komma så nära som möjligt känner man en oerhörd distans skivan igenom, den distade gitarren tar över allt för ofta och även om EMA sjunger väldigt nära mikrofonen känns hon avlägsen. De få gånger gitarren faktiskt bidrar och förhöjer låtarna på EMA:s femte album påminner hon om Haim-systrarna, fast med lite taskigare barndom.

Exile On The Outer Ring är en mer politisk skiva än hennes tidigare släpp. Det är också hennes statements som är skivans behållning, det som skapar en nerv i den monotona ljudbilden; hennes avsaknad av filter, de äkta texterna och modet i att inte censurera sig själv. Skivans bästa låt, Aryan Nation är tung men ovanligt melodiös åsiktsström inspirerad av filmen This Is England.

EMA har sitt artisteri så hårt paketerat att det nästan blir parodiskt, det är svärta blandat med hopplöshet och det grådaskiga mörker hon målar upp framför oss är just bara grådaskigt mörker, det finns inget att hämta ur det och då förefaller det sig bara vara ointressant. När allt är mörker blir det inte trollbindande eller suggestivt, det uppstår ingen dissonans, utan allt blir bara en ogenomtränglig sörja.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA