x
Selma & Gustaf: Where We Once Belonged

Selma & Gustaf
Where We Once Belonged

Episk americana av yppersta klass

GAFFA

Demo-cd /
Utgivning D. 2017.07.22
Recenserad av
Jesper Robild

I en intervju med GAFFA 2016 avslöjade Gustaf Johnsson att han vid första mötet med Selma Edenståhl på en musiklektion i gymnasiet tyckte hennes röst var töntig – men på ett bra sätt, och så var samarbetet fött. Kalla den töntig, fulsnygg, trivsam – den typ av röst som hon sitter inne på har visat sig fungera i jakten på framgång. Vi är inte långt ifrån succéer som Miss Li och First Aid Kit.

Selmas sång är inte den enda beröringspunkten med de sistnämnda. Where We Once Belonged doftar starkt av americana med banjo och slidegitarr. Duon säger sig också vara influerade av Ryan Adams, vilket främst skönjs i en öppen ljudbild och dundrande pukor; inte helt långt från Carolina-sonens nyare material. Sammantaget får vi något episkt som inte heller borde vara främmande för fans av Sigur Rós.

Where We Once Belonged är naturligtvis mer än bara lik en massa andra artister. Sådär vemodigt utan att vara nedstämt som bara riktigt träffsäker americana kan vara, och ett bevis på låtskrivarförmåga av yppersta klass.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA