x
Julia Clara: Still Dancing

Julia Clara
Still Dancing

Gör söndagen bättre

GAFFA

Demo-cd /
Utgivning D. 2016.09.10
Recenserad av
Jesper Robild

Ursprungligen är Julia Clara Carlsson från Åland och än så länge är Still Dancing hennes enda officiellt publicerade kreation. Låten har räckt för att samla ihop en rejäl mängd Facebook-fans, men tillfredsställer inte törsten efter mer.

Utan att ha analyserat texten på djupet dubbar jag Still Dancing till en söndagslåt. Drömsk och vidsträckt likt något stycke hämtat från Lykke Lis album Wounded Rhymes, lagom nedtyngd av melankoli och med ett släpande tempo som är precis vad kroppen orkar med dagen efter. Fleet Foxes är en annan rättvis parallell.

Visst, egentligen vill en kanske ha en låt som får en på bättre humör under vilodagen. Här kliver talangen, sångrösten och musikens kvalitet in och skänker hopp om en ny vecka med ytterligare en grym potentiell musikexport.

”Thy shall never stop dancing” deklarerar Julias Spotify-profil. Nä, egentligen hade livet varit trevligt om dansen aldrig tog slut och vi sluppit söndagar. Men en låt som Still Dancing kan vara tillräckligt för att rädda dagen.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA