x
Kesha: Rainbow

Kesha
Rainbow

Finns för mycket av hennes gamla sida kvar

GAFFA

Album / Kemosabe
Utgivning D. 2017.08.11
Recenserad av
Simon Lundberg

Musik kan rädda liv. Och precis det har Rainbow gjort med Keshas liv. För de som hängt med har hennes senaste år kantats av sexövergrepp och psykisk misshandel. Fruktansvärt. Det har också blivit ett viktigt tema som behandlas på hennes comeback.

Kesha blev känd som en sångerska man skämdes lite av att lyssna på. En generisk popmaskin. Men någonting har hänt här. Nu får vi äntligen bevis på att hon faktiskt kan sjunga och kan skriva musik som inte handlar om ingenting. Produktionen går från stökig rock till folkmyspop som i Finding You.

Den mest betydande, Praying som skrivits tillsammans med Ryan Lewis, visar att Kesha kan vara både svag och så jävla stark. Hon sjunger med känsla över en väldproducerad låt som drivs av en gospelkör och snygga pianoslingor. I övrigt kan feministanthemet Woman nämnas. Låter lite som Joss Stone på sina bättre dagar. Och countryflörtarna Hunt You Down och Old Flames är sjukt mysiga. Den sistnämnda görs med Dolly Parton!

Annars är det fortfarande lite för mycket kvar av gamla Kesha. Som i Let 'Em Talk och Hymn som försöker vara djupa, men bara låter plastiga.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA