x
Avicii: Avīci

Avicii
Avīci

Duger inte för världens största DJ

GAFFA

EP / Universal
Utgivning D. 2017.08.10
Recenserad av
Simon Lundberg

2016 gjorde Avicii, eller Tim Bergling, det klart att det var slut med turnerandet. Om det skulle bli mer musik under det artistnamnet återstod att se. Nu fick vi beskedet i form av en EP. 

Den ljudbilden som Avicii revolutionerade den kommersiella dansmusiken med 2013 i form av True känns igen. Det är mycket gitarrer och lugnare partier som ibland får sällskap av en liten trudelutt spelat på en midi-synth. Gissningsvis.

Problemet är bara att det inte riktigt lyfter. Det känns lite som en DJ som går på tomgång. Den mest lovade starten börjar i smått sensuella Lonely Together, som görs tillsammans med Rita Ora, men den dör i refrängen och blir "okej".

Även Without You, tillsammans med Sandro Cavazza, börjar som en klar radiosingel. I slutändan blir det lite mer hockeyramsa snarare än världshit. Remixen på hans So Much Better har ironiskt mycket mer själ. Samarbetet What Would I Change med AlunaGeorge blir en mysig folkpopfest. Men låter lite som den precis missade att bli inkluderad på 2013 års album.

Det verkar vara en märkbart trött Avicii som släppt nytt material. Helt okej duger inte för en av världens mest populära artister och låtskrivare.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA