x
The Hanged Man  : Of Blood Is Full

The Hanged Man
Of Blood Is Full

Musikaliskt möte vid avgrundens kant

GAFFA

Album / Dubious
Utgivning D. 2017.09.06
Recenserad av
Janne Hallman

Rebecka Rolfart, en gång i tiden medlem i Those Dancing Days och Vulkano, är äntligen här med sin debutplatta under pseudonymen The Hanged Man. Efter de oerhört lovande EP-släppen First Quarter Moon och Lord Have Mercy så har förväntningarna minst sagt höjts rejält.

Of Blood Is Full är inspelad förra sommaren på en vingård i norra Italien, men det är inte en särskilt varm och solig platta. Tvärtom är den målad i mörka färger och domineras av en dovt synthig ljudbild, som skulle kunna vara snodd av skräckmästaren John Carpenter eller Survive (som gjorde soundtracket till TV-succén Stranger Things).

Rebecka Rolfart har sagt att skivan är inspirerad av att nånting gömt sig i hennes hjärta, något som måste ut. Detta odefinierade ”något” kan vara positivt; ett förverkligande av drömmar eller ambitioner. Eller negativt; hemska minnen eller ångest, rent av fruktan.

Den känslan har hon verkligen lyckats förmedla, framför allt det obehagliga. Att lyssna på Of Blood Is Full är som att befinna sig i en vackert filmad rysare eller ett avsnitt av Twin Peaks. Men det är inget fel med det; för att få förståelse för sig själv och sin omvärld måste man möta sina egna fasor.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA