x
Daughter: Music From Before The Storm

Daughter
Music From Before The Storm

Emotionell briljans från TV-spelssoundtrack

GAFFA

Album / 4AD
Utgivning D. 2017.08.28
Recenserad av
Andreas Trella

Fantastiska Daughter återvänder redan efter bara ett år med årets kanske mest berörande platta. Uppföljaren till fjolårets Not To Dissapear är om inte ännu mer tankeväckande och omfamnande med sin signalerande episka sentimentalitet och sina överskridande emotionellt gripande alster.

Nya Music Before The Storm delar inte bara av slump namn med TV-spelet Life Is Strange: Before The Storm, utan är helt enkelt soundtracket till det episodiska äventyrsspelet. För den som inte är bekant kretsar spelets handling kring en ung fotostudent som upptäcker att hon har förmågan att spola tillbaka tiden, vilket leder till att varje val hon gör utlöser en klassisk fjärilseffekt.

Nu har jag personligen endast spelat några av de tidigare episoderna, men kan trots detta förstå det självklara valet att välja Daughter till att skapa detta fantastiska soundtrack.

Music From Before The Storm känns extremt genomtänkt, tematiskt och otäckt gripande. Något som gör att det garanterat kommer fungera som ett utmärkt soundtrack även till ditt liv. Oavsett om du kan manipulera tiden eller inte.

För den som är nyfiken rekommenderas starkt att även leta upp spelet och se hur väl pusselbitarna passar. Men med en sådan skimrande briljans som detta album utstrålar går det givetvis utmärkt att låta Music Before The Storm stå illusoriskt stabilt på egna ben.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA