x
Neck Deep: The Peace And The Panic

Neck Deep
The Peace And The Panic

Musik för alla pubertets-besmittade avkommor

GAFFA

Album / Hopeless Records
Utgivning D. 2017.08.18
Recenserad av
Andreas Trella

Pop-punkarna Neck Deep från Wales släpper nya The Peace And The Panic och fortsätter på samma spår som tidigare. Stilen är främst tagen från den gladlynta amerikanska poppunken snarare än bandets brittiska rötter, där genren kan tendera att bli mer introspektivt depressiv. Men håll er lugna, för nog framkallar bandet även den obligatoriska ”olyckligt kär”-känslan som tar en tillbaka till de där amerikanska skolkorridorerna som vi alla kommer ihåg från tonåren, trots att ingen av oss någonsin upplevde dem på riktigt. Alla cheerleaders som såg ut som supermodeller, quarterbacken som fick allt han pekade på och de missförstådda nördarna som bara väntade på den där perfekta make over-hämnden.

Pop-punken är inte dålig på The Peace And The Panic, men dock något uttjatad för de flesta av oss som har hört den 800 gånger tidigare, och därav förutsätter att den är förlegad. Men detta tar dock inte bort nyttan och importansen som denna något bespottade genre besitter.

Jag uppmanar absolut samtliga pubertetsbesmittade avkommor att åtminstone testa att fylla en skolvecka med denna platta. Nog händer något, och könsmognaden får lite extra energi att skapa mer nödvändig olycklig kärlek, tonårs-orättvisa och pinsamma ögonblick som tycks förstöra allt. Därefter uppmanar jag även dig som trodde att du var helt klar med puberteten att fylla en jobbvecka med denna platta, för att möjligen välkomna dig till din första obligatoriska 30- eller 40-årskris.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA