x
Simian Ghost: Simian Ghost

Simian Ghost
Simian Ghost

Välkommen till ert nya liv!

GAFFA

Album / Heist Or Hit
Utgivning D. 2017.09.29
Recenserad av
Simon Lundberg

Var har ni varit någonstans? Det är den första frågan som dyker upp i huvudet medan Simian Ghosts självbetitlade album ekar i bakgrunden. Samtidigt som saknaden varit stor så måste alla fans också inse att bandet är pånyttfödda. Som Fenix ur askan har de rest sig.

Bortblåst är den stundtals melankoliska känslan och nu ligger fokus på riktigt jävla glad pop. Oftast med förvånansvärt mycket disco inblandat. Lyssna på When You're Ready, Last Night, Stop Moving eller avslutande Climb The Walls samtidigt som du försöker vara sur. Det går inte. Det är så smilbanden automatiskt dras ut till ett fånigt, stort leende.

Även om bandet fokuserat på gladare tongångar så är fortfarande den eleganta känslan för stil där. Inledande Fun är riktigt, ja, gullig och Money är leksam och även om jag hatar uttrycket – busig. Den hånglar långsamt upp lyssnaren i brygga.

"På väldigt många sätt känns det här som debutalbumet", säger bandet själva. Anledningen kan vara att det är första släppet som det inte producerats hemma i sovrummet, utan är en riktig dundersatsning. En pånyttfödelse, som tidigare nämnt.

Om du bara måste ha lite av det gamla bandet så finns det lite kvar i något melankoliska Lose It. Men för mig känns den bara som en del av nya Simian Ghost. Det är lekfullt, det sprudlar av kärlek för musiken och det är sjukt väl genomtänkt. Bravo och välkommen till ert nya liv!


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA