x
Söndernött framgångsrecept som fungerar

The Vaccines, Popaganda, Stockholm

Söndernött framgångsrecept som fungerar

Recenserad av Tommy Juto | GAFFA

Fan. Man skulle ha blivit rockstjärna, så enkelt som det verkar. Bara att följa ett framgångsrikt recept, liksom. Lite som The Vaccines. Ingen kan klandra den multinationella, Londonbaserade kvintetten för att krångla till det i onödan, den saken är klar. Korta, snabba låtar med snärtiga refränger. Lättmemorerade textsnuttar, inte minst några ”oh-oh-oh-oh-oh-oh-oh” eller ”oooh-weee-oooh”. Stadiumindien de bitvis flörtar med har en benägenhet att alldeles för ofta vara lika osexig som, säg, funkmetal – allra mest så på skiva – men de lite ruffigare elementen i The Vaccines arsenal räcker för att ha överseende med det när allt finns livs levande framför en.

Justin Young, för kvällen iförd glansig röd jacka och Adidas-träningsbrallor med hål vid höger knä, är en frontman väl införstådd med värdet av ett inlevelsefullt kroppsspråk. Det i kombination med de där svårt smittande, söndernötta hookarna är knappast revolutioner i någons huvud, men på något outgrundligt sätt funkar det väl så bra utan att bli tråkigt. Ett band som sjunger om att aldrig kunna bli Frankie Avalon eller vars främsta låt heter Post Break-Up Sex kan aldrig bli det.

Inga belägg finns egentligen för att något varken skulle vara enkelt eller att The Vaccines skulle vara särskilt viktiga att bevara för eftervärlden, men den här dagen hade man inte velat vara utan dem. Och det är ändå här och nu som betyder något. Så enkelt är det.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA