x
Fink: Resurgam

Fink
Resurgam

Är det blues? Är det jazz? Är det triphop?

GAFFA

Album / R'COUP'D
Utgivning D. 2017.09.15
Recenserad av
Andreas Trella

Engelsmannen Fin Greenall, idag mer känd under artistnamnet Fink, har genererat en tämligen intressant avkomma med senaste Resurgam. Är det blues? Är det jazz? Är det triphop? Vad fan är det?

En sak som är säker är att det sannerligen är fängslande. Finks sjätte studioalbum Resurgram som delvis är en spännande viktoriansk ubåt och delvis betyder ”I shall rise again” på latin fortsätter en välrenommerad och tydligt äventyrlig repertoar där experimenterandet ligger som ett tydligt grundelement. En tung resonansbas stödjer spöklikt produktionen, och en rad nya element läggs också till i Fink-mixen, från analoga vintage-synthars breda anföranden, till bitande saxofon som adderas till den levande atmosfären som alstras genom plattan.

Ovanpå experimenterandet ligger dock alltid en tydlig singer-songwriter-inramning som binder samman Resurgram till något genomträngande greppbart, och faktiskt även aningen skälvande. Hade man dragit ner en aning på verbaliseringen av just singer-songwriter-estetiken, främst från sången, och istället låtit Resurgram bli ett helt eget väsen via alla andra influenser hade plattan blivit än tyngre.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA