x
Amy O: Elastic

Amy O
Elastic

Som om Annika Norlin börjat sjunga i Sahara Hotnights

GAFFA

Album / Winspear
Utgivning D. 2017.08.04
Recenserad av
Simon Lundberg

Det är något riktigt charmigt med distade gitarrer som möter en söt och soft sångröst. Den amerikanska singer/songwritern Amy Oelsner bjuder precis på det som ofta kallas sovrumsindie med tanke på den minimalistiska produktionen.

Men även om det försöker vara udda så känns det faktiskt inte alls särskilt unikt.

Det som dock får Amy O att inte helt försvinna in i den breda indiemassan är hennes oklanderliga känsla för finess och stil. Jag gillar när hon blir lite råare, som i distade Cherry Blossom. Dessutom bjuder albumet på känslosamt intressanta sångtexter om kärlek, förlust och längtan.

Även när tempot och produktionen blir lugnare och mjukare som i David eller Soft Skin funkar hennes charmiga sätt. Favoriten är ändå inledande Lavender Night som börjar med trummor, gitarr och synt som inte går att värja sig mot. Snygg indierock som hämtat inspiration från Yeah Yeah Yeahs eller kanske Tegan & Sara. Eller så känns det som att Annika Norlin börjat sjunga i Sahara Hotnights.

Det är kanske inte en odödlig indieklassiker, men absolut en skiva som kommer hänga med den gedigne indielyssnaren för resten av 2017.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA