x
Downtown Boys: Cost Of Living

Downtown Boys
Cost Of Living

Ett högljutt långfinger mot Trump

GAFFA

Album / Sub Pop
Utgivning D. 2017.08.11
Recenserad av
Simon Lundberg

Ibland handlar det mer om att låta så högt som möjligt. Den principen lever Rhode Island-punkarna i Downtown Boys efter. Särskilt på deras tredje album Cost Of Living

Musik kan vara en viktig del i en politisk rörelse och här lånar man inte bara ljudbilden av 70-talspunken. Man tar också idén om att det går att göra en förändring och att visa sitt missnöje med den rådande världsbilden. 

Sångerskan Victoria Ruiz är tydligt politisk när hon på ett fantastiskt vis skriker fram budskap om rasism och homofobi. Inledande låten A Wall känns tydligt som ett stort långfinger pekat mot Donald Trumps planer på att bygga en mur mot Mexiko. Med samma känsla känns Somos Chulas (No Somos Pendejas) också som den absolut coolaste låten på skivan. Titeln betyder just "Vi är coola, vi är inte dumma". 

Viktiga ståndpunkter som oftast leveras med självförtroende och ett mer produktionsmässigt säkrare vis än tidigare album. Det blir brett med hårda punkriff och det landar mjukare med blåsinstrument och stundtals indiepop-aktiga synthar. Överlag är det riktigt stabil punk som kommer höras hela vägen till din närmsta granne. Det är väl ändå det som punken finns till för?


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA