x
King Gizzard & The Lizard Wizard: Sketches Of Brunswick East

King Gizzard & The Lizard Wizard
Sketches Of Brunswick East

Låter bättre än någonsin – men överraskningarna uteblir

GAFFA

Album / Flightless
Utgivning D. 2017.08.17
Recenserad av
Jesper Robild

Juni månads Murder Of The Universe beskrev jag som ett knasigt konceptalbum. Sketches Of Brunswick East – nummer tre av fem utlovade album 2017 – rör sig längre bort från något australiensarna tidigare har försökt sig på. Albumet ska vara inspirerat av Miles Davis och är enligt frontmannen Stu Mackenzie tänkt att fungera som ett försök att ringa in Melbournes skönhet bland alla förändringar som sker i landet.

”Avskalat” är inte helt rättvist, för de blott 37 minuterna innehåller en hel del småpill långt bak i ljudbilden. Tillbakalutat är ett mer väl valt adjektiv. Bandet som oftast låter som ett Vasalopp på uppåttjack runt Saturnus ringar passar plötsligt bättre för en stund på verandan med några syrsor som sällskap. Förvirrande?

Vi kan väl försöka oss på något mindre omständligt då. Rikligt med tvärflöjt gör det lätt att dra paralleller till 70-talsbandet Camel, men här finns även bossa och annat lugnande. Kanske har King Gizzard aldrig låtit så här bra, men de signifikativa överraskningarna uteblir till albumets lilla nackdel.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA