x
Death From Above: Outrage! Is Now

Death From Above
Outrage! Is Now

Det skenande godståget har växlat ner

GAFFA

Album / Last Gang Records
Utgivning D. 2017.09.06
Recenserad av
Janne Hallman

Att tio år passerade mellan den riviga debuten You’re A Woman, I’m A Machine från 2004 och den lika otämjda uppföljaren The Physical World märktes inte alls. Det var fullt ös medvetslös från början till slut, precis som om Death From Above aldrig hade haft ett långvarigt och infekterat uppehåll. Men på sin tredje skiva har de lugnat ner sig en smula, kanske med ålderns rätt, kanske för att de är sams igen.

Tidigare skenade kanadensarnas hybrid av garagerock, stoner metal och discopunk hej vilt, nu är det mer fokus på raka och okonstlade låtstrukturer. Fast fortfarande gäller intensivt riffande, svängiga rytmer och korthuggna textrader – lite som om Franz Ferdinand och Queens Of The Stone Age skulle delat lekstuga på en öde ö.

Sångaren och trummisen Sebastien Grainger ylar textrader om samhällets kaos, våld och självmord och matar loss på skinnet, medan Jesse F. Keeler på bas och keyboards ser till att hastigheten håller sig strax över den tillåtna. Hur endast två personer kan låta så mycket är en gåta som jag inte vill lösa utan bara förundras och njuta av.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA