x
The Script: Freedom Child

The Script
Freedom Child

Helt och hållet värdelös arenarock

GAFFA

Album / Sony Music
Utgivning D. 2017.09.01
Recenserad av
Janne Hallman

Det är svårt att inte låta som ett andra klassens U2 om man är ett band från Dublin, men The Script har ända sedan starten försökt att variera rockmallen. På deras tidigare album har man tydligt kunnat höra att frontmannen Danny O'Donoghue och gitarristen Mark Sheehan inledde sina karriärer i Los Angeles där de skrev musik och producerade ihop med namn som Rodney Jerkins och Dallas Austin. Hellre Britney än Bono, med andra ord.

På sitt femte album har de gått ännu längre, och anammat EDM och andra modernare takter. Tyvärr har de samtidigt fullständigt sopat bort musikrötterna i sina försök att låta nutida. På tidigare skivor fanns ändå influenser från irländsk folkmusik, nu är förebilderna snarare arenagiganter som Justin Bieber och Chainsmokers.

Trion var kanske inte extremt personliga och känslosamma förr, men nu har allt småskaligt och finstämt smetats över med eko, rymd och discotrummor, parat med anonym sång och fluffiga fotbollskörer. Inget berör över huvud taget – musiken bara går in genom ena örat och ut genom det andra utan att sätta något spår.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA