x
Prophets Of Rage: Prophets Of Rage

Prophets Of Rage
Prophets Of Rage

En käftsmäll från världens argaste supergrupp

GAFFA

Album / Fantasy Records
Utgivning D. 2017.09.15
Recenserad av
Janne Hallman

Dagdrömmer du om ett band som kan sammanfoga engagemanget från gamla gospelsånger med Sex Pistols ilska, och ha samma politiska medvetenhet som The Clash och KRS-One? Då kan du vakna upp, för nu är det här!  

Sprungna ur raseriet över orättvisorna i USA i allmänhet och Donald Trumps intåg på den politiska arenan i synnerhet bildades Prophets Of Rage 2016. Medlemmar är samtliga från Rage Against The Machine minus sångaren Zack de la Rocha, som istället ersatts av rapparna Chuck D och B-Real.

Och glädjande nog har Prophets Of Rage och producenten Brendan O’Brien lyckats smälta ihop Public Enemys samhällskritiska energi, Cypress Hills pårökta partyglädje och Rages stenhårda riff och svängiga rytmmotor till en propagandamaskin på larvfötter.

Chuck D:s röststarka pondus fungerar utmärkt ihop med B-Reals nasala stämma, så pass att man inte saknar Zack de la Rocha särskilt mycket. Och gitarristen Tom Morellos riff är nästan overkligt hårda. Hur gör karln?

Låtar som Unfuck The World, Smash It och Radical Eyes gör att man vill starta ett rockband och ett radikalt parti på en och samma gång. Prophets Of Rage är en välbehövlig käftsmäll som man hoppas kommer att öppna ögonen på många fler än de redan frälsta.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA