x
Trailer Trash Tracys: Althaea

Trailer Trash Tracys
Althaea

Lyxig 80-talsdoftande new romantic-synth

GAFFA

Album / Domino
Utgivning D. 2017.08.11
Recenserad av
Simon Lundberg

Visst låter det sofistikerat på Trailer Trash Tracys andra album. Till skillnad från den punkrockiga vibben som bandnamnet ger ifrån sig så är det lyxig, 80-talsdoftande new romantic-synth som det bjuds på. Och tyvärr blir det lite väl pretentiöst ibland.

När bandet försöker smaska på med tre synthar som spelar samtidigt och med så mycket pukor att hjärnan blir blåslagen känns det som att bandet gått vilse. Ett varnande exempel här är Eden Machine som trots att den verkligen vill inte på något vis fastnar i lyssnarens minne. Det låter som en låt som ratades av Spandau Ballet på det glada 80-talet.

Mycket av sången är släpande och nästan lite jazzaktig. Tyvärr blir det oftast hissmusik som tappat sin riktning. Ibland kan för många bra idéer bli till någonting som inte alls fungerar. Så är fallet med de flesta av låtarna på Althaea.

Den hypnotiska Betty's Cavatina känns mest minnesvärd med sina Culture Club-basgångar och klart intressanta tankar rörande rytm och takt. 

Överlag är det alldeles för övertänkt, pretentiöst och tråkigt album för att någon ska bli nöjd. Inte ens den som har alla Ultravox-låtar på kassett kommer bli nöjd.

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA