x
David Rawlings: Poor David's Almanack

David Rawlings
Poor David's Almanack

Framkallar både fåniga skratt och ren gåshud

GAFFA

Album / Acony
Utgivning D. 2017.08.11
Recenserad av
Simon Lundberg

Omöjligt. Det är fullkomligen omöjligt att inte börja le när Poor David's Almanack kommer igång. Med lika delar charm, naivitet och renodlad talang visar David Rawlings att det äntligen var dags för honom att kliva in i strålkastarljuset på riktigt.

Tidigare har han gömt sig lite bakom turnébandet i Dave Rawlings Machine och det här är det första släppet som hans namn står klistrat över helt själv. Även om han givetvis får hjälp av bland annat sin partner och lika talangfulla Gillian Welch.

Det är snygg folk-americana och bluegrass-country som känns lika delar som en natts hittepå för skojs skull och låtar som fått årtionden att marinera. Leksamma Yup och Money Is The Meat In The Coconut är sådär mysigt fåniga, medan Airplane och inledande Midnight Train framkallar renodlad gåshud eftersom de känns så äkta, så mysiga och så känslosamma.

Genom hela sin karriär har han gömt sig bakom gitarren för stora namn som Ryan Adams och Bright Eyes. Att han nu känns som en självklar stjärna gör albumet ännu bättre. När något så fånigt genomtänkt framkallar så här starka känslor så har man gjort något rätt. Och det här är mer än rätt.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA