x
Rainer Maria: S/T

Rainer Maria
S/T

Definitivt en värdig comeback

GAFFA

Album / Polyvinyl
Utgivning D. 2017.08.18
Recenserad av
Simon Lundberg

Det var en gång en trio från Wisconsin som lyckades slå sig in i den alternativa emo-scnenen i mitten av 90-talet. Flera album senare där temat varit riktigt jävla ledsen alternativ rock gick de i pension 2006 till många hardcore-fans stora förtret. Eller kanske inte med tanke på att de två sista albumen var ganska ... tråkiga.

Men sen helt plötsligt så dök de upp igen 2017 med sjätte och självbetitlade fullängdaren. Kanske var de inte särskilt saknade av den nya alternativa rockens generation. Men på något vis lyckas de generera lite intresse i alla fall.

Med samma attityd från det ledsna 90-talet, fast något vuxnare, fångar Rainer Maria lyssnaren igen. Den här gången låter det bättre med ett lyxigare format och en bättre produktion. Exempelvis Suicides And Lazy Eyes låter som Metric gjorde på sin storhetstid. Sen har vi emo blandat med Alanis Morrissette i låten Forest Mattress som helt klart sprider det ledsna narrativet.

Texterna behandlar ofta en blick ut mot naturen som en liknelse vid att växa upp och fortfarande inte riktigt fatta vad livet går ut på. Yeah Yeah Yeahs-doftande Blackbird och Ornaments Of Empty är läckra indierock-koncept som inte går att skaka ifrån sig.

Det blev definitivt en värdig comeback.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA