x
A$AP Ferg: Still Striving

A$AP Ferg
Still Striving

Högkvalitativ trap som mår bäst på egna ben

GAFFA

Album / RCA
Utgivning D. 2017.08.18
Recenserad av
Simon Lundberg

Som ett brev på posten kommer högkvalitativ trap från A$AP Mob-medlemmen A$AP Ferg. På mixtapen Still Striving är allt i sin ordning när Ferg använder sin mörka stämma som ligger som en självklarhet över de hårda basgångarna och trumlooparna.

Remixen på Mattress är en direkt klassiker och kommer finnas med som en av de bästa remixerna på länge. I övrigt visar släppet upp en fantastisk gästlista med inhopp från de hetaste i genren just nu. Personligen gillar jag Playboi Carti-samarbetet Mad Man och Lil Yachty-inhoppet på skönt laidback Aww Yeah

Sen kanske man inte riktigt får den konstnärliga hipster-rappen som många andra riktar in sig på inom samma genre. Det man istället får är stabil trap som lyser som starkast när A$AP-medlemmen får stå på egna ben. Lite mer tillbakalutande Plain Jane och Tango är klara bevis på hans talang och förmåga att driva på ett beat helt själv. Även om samplingar från bland annat Three 6 Mafia används där så förstår ni säkert min poäng.

Det funkar för stunden, men bryter inga barriärer. Men jag har en känsla av att det inte kommer dröja länge innan det händer.

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA