x
Guggi Data: Pop/Rock

Guggi Data
Pop/Rock

Det är nånting med den där göteborgska popmagin

GAFFA

Album / Luxury
Utgivning D. 2017.08.18
Recenserad av
Simon Lundberg

Visst hörs det att Gustav Data Andersson, eller Guggi Data, har spelat med Makthaverskan och Westkust. Det är någonting med den där göteborgska popmagin som bara lever kvar i produktionen och kanske det musikaliska arvet. 

Även på hans debutsoloskiva Pop/Rock hanteras samtliga låtar med liknande kvalitetsstämpel. Det är stundtals lite råare som på Descending och Willing To Lose. Samtidigt blir det inte riktigt sådär smärtsamt indiehjärtekrossar-aktigt. Och det kan jag verkligen sakna.

Det mesta fokuset ligger på sprudlande pop. Som i den framtida indieklassikern Baby eller den vältande starka gitarrslingan på Korea Blues som verkligen förtjänar all kredd.

Kombinationen mellan pop och rock är väl styrkan här, och så är det väl ärligt talat på många av bolaget Luxurys släpp, men någonting saknas för att lyssnaren ska bli sådär jobbigt (men härligt) svag av en popöverdos.

Det betyder inte att albumet missar att bjuda på stundtals svensk indiemagi. Problemet är bara att det känns som en missad möjlighet. Det hade kunnat bli glittrig indiemagi. Nu blir det mer en trevlig indiestund.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA