x
Summer Heart: 101

Summer Heart
101

Vem fan behöver ens en riktig sommar?

GAFFA

Album / Perfect Texture
Utgivning D. 2017.08.25
Recenserad av
Simon Lundberg

Sommaren 2017 har varit en riktigt lökig årstid. Men ärligt talat har det inte gjort så mycket – när man istället får uppleva en snabbversion av den perfekta sommaren i form av Summer Hearts, eller David Alexanders, andra album 101.

Det är en beroendeframkallande puls som ekar genom de gladlynta syntharna och ledsamma looparna. Det osar lyxig beachsemester som blandats upp med en sunkigt punkig pubrunda i New York. Ett pefekt ledmotiv till en brusten själ som bara vill festa. En fest som blandar gråt och hångel.

Can't Wait är så förbannat jävla vackert sorglig i all sin komplexa enkelhet. Snygg körsång, ekande blippande synthar och trummor som går om och om igen i huvudet i minst fem timmar efteråt. Den går väl ihop med resten av tematiken för albumet. Love Affairs är så förbannat sexig med sin falsettsång som varvas med kåta viskande ord.

Det känns aldrig kommersiellt trots sitt krispiga chillwave-sound. Follow har mest potential att bli en radiohit, men även där är den så oerhört unik i den hårda fraseringen på "I never understood your love" som läggs över komplicerade drömmande ljudslingor.

Ett paradis i ljudform som bäst passar att spelas riktigt högt i ett par bra hörlurar. Vem fan behöver ens en riktig sommar?


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA