x
Iron & Wine: Beast Epic

Iron & Wine
Beast Epic

Det kommer aldrig gå att hata det här

GAFFA

Album / Sub Pop
Utgivning D. 2017.08.25
Recenserad av
Simon Lundberg

Det är verkligen svårt att hata Sam Ervin Beam, eller Iron & Wine som ni säkert känner honom bättre som. Genom åren har han producerat och spelat in de ljuvligaste låtarna du kan tänka dig. Och självklart är det verkligen inte annorlunda på Beast Epic.

Han är lite som killen som börjar spela gitarr runt lägerelden när man är tillräckligt full för att gilla att det händer. Och som inte heter Jason Mraz. Det blir äkta singer-songwriter-leksamhet mellan det mörka och det ljusa.

Den essensen lyckas han fånga i både Summer Clouds – som är så vacker att det gör ont att bara tänka på hur ackorden flyter ihop till ditt livs hjärtekross – och i Song In Stone, som är så glättigt fin att du inte riktigt vet vad som är på riktigt längre.

Det känns lätt och ledigt utan att bli för pretentiöst. Finstämda melodier med meningar skapta av både lek och allvar. Den här gången lyckas han prestera, om än möjligt, med sin vokala förmåga. 

Försök själv att lyssna på The Truest Stars We Know och samtidigt inte lyckas blunda för att drömma dig långt bort från verkligheten. Och det är väl charmen här – och därför går det inte att hata Sam. Hur du än försöker.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA