x
The Fresh & Onlys: Wolf Lie Down

The Fresh & Onlys
Wolf Lie Down

Det där välbehövliga limmet saknas

GAFFA

Album / Sinderlyn
Utgivning D. 2017.08.25
Recenserad av
Simon Lundberg

I slutet av 2000-talet var Tim Cohen en drivande kraft i San Franciscos garagerockscen. När han efter flera år som figur i genren bildade The Fresh & Onlys sågs de som en revolution i en ny riktning av garagerocken.

Det drivet finns inte kvar på det sjunde albumet. Även om det visserligen låter sådär härligt stökigt i inledande spåret så hoppar vi snabbt mellan genrer som bluesrock, psychedelia och 60-tals-folk. Inget dåligt med att man har flera influenser, men det ska ändå finnas ett lim så att bitarna hålls kvar på plats.

Alldeles för ofta känns det som två eller tre olika album. Från flummiga 80-talshyllningen på Qualm Of Innocence till härligt beach-influerade 60-talsflörten på Walking Blues

Favoriten blir ändå den lite tyngre balladen Becomings som drivs av western-gitarrer, en fantastisk röstproduktion, en väldigt blyg (och psykedelisk) orgel och en melodi som lätt hade kunnat vara ledmotiv i en Tarantino-film. Det blir lite som att alla låtar lånat lite element från varandra, men de känns inte tillräckligt besläktade.

Inget är dåligt, långt ifrån. Men om någon minns det här albumet om en månad skulle jag vara imponerad.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA