x
Widowspeak: Expect The Best

Widowspeak
Expect The Best

Smälter exemplariskt ihop shoegaze, drömpop och psykedelia

GAFFA

Album / Captured Tracks
Utgivning D. 2017.08.25
Recenserad av
Simon Lundberg

Värdet av en lyckad komposition och produktion kan ibland fälla – och ibland förhöja en skivas upplevelse. Som tur är letar sig hyllade drömpopbandet från Brooklyns fjärde skiva sig in på det sistnämnda.

Widowspeak har en fantastisk tendens att bredda på genrer och smälta ihop shoegaze, drömpop och psykedelia till ett fantastiskt kärleksbarn. Kärleken för americana som tidigare gjort sig bekant på bandets album finns kvar och visar sig lite nätt i snygga Dog och omåttligt vackra Good Sport.

Det blir ofta subtilt och lite mystiskt, som i Warmer eller avslutande Fly On The Wall. Det är ändå när bandet drar på disten på gitarren och volymen på trummorna som resultatet blir som mest intressant. I When I Tried och i ledmotivet ekar sig ledsamheten in i tvåsamhet med någon sorts livsglädje.

Dualiteten i bandets musik gör det spännande, men som oftast känns det inte tillräckligt unikt för att bryta någon ny mark. Som tur är finns den hållbara produktionen och den stundtals imponerande kompositionen där som en skyddande vän.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA